Vin og mat
(+) Vineksperten med stilskifte
Etter papp kommer perler. På en måte har jeg dårlig samvittighet for at jeg utsatte dere for forrige ukens Bib-er. Samtidig ikke. For det er viktig å være allsidig, og de færreste av oss har jo muligheten til å drikke fra øverste hylle hele tiden.
Men nå skal vi dit. Jeg vil introdusere dere for en Champagneprodusent som var helt ny for meg, og jeg nå tenker alle bør vite noe om.
Dremont Marroy er et familiedrevet Champagnehus styrt av to generasjoner der den yngre garde holder på å ta over spakene, og alle vinmarkene er sertifisert økologisk. Jeg har så langt kun smakt Pinot Noir og Pinot Meunier-blenden deres, men dette har vekket nysgjerrigheten min på ordentlig.
Og når vi først er inne på Pinot Noir, har det blitt vanskelig å ikke samtidig gå til England. En av mine favoritt-Blanc de Noirs i lang tid nå, har vært denne varianten fra Gusbourne. Den er omtalt tidligere, men nå i ny årgang. Og hva er jo mer passende enn å drikke skikkelig eplete Champagne og britisk musserende i samme kaliber, mens man sitter under epletreet i hagen og nyter at det er sommerferie?
Drikk nå eller lagre i 5-10 år:
Champagne Dremont-Marroy Noir de Meandre 2020
Bestillingsutvalget, inne på ett pol
549,90,-
Med den gyllne og fine fargen sin, ser du at den allerede har fått et snev av alder. Og det kun på den gode måten. Dette er en rik og deilig Champagne laget på ca like deler av de to røde druene som er tillatt. Gled deg til en eplete og rødbær-fruktpreget friskhet, fint balansert ut med tydelige mineraler og en rik munnfølelse. Denne vinen tåler alt fra spekemat til skalldyr.
Drikk nå eller lagre i 5-10 år:
Gusbourne Blanc de Noirs 2020
Basisutvalget kategori 6
609,90,-
Enda en årgangs-champagne» i samme spalte, det er vel ikke verst? Og med 31 (eller flere) måneder lagring sammen med bunnfallet, vet du at dette blir en skikkelig vinopplevelse. Her går eplearomaene og autolysepreget håd i hånd. Og vinen klarer det kunststykket det er å være leskende og superkompleks samtidig. Det er en grunn til at dette er en produsent jeg må minne dere på minst en gang i året. Og den er fortsatt verdt prisen sin, selv om den har steget noe. Drikk alene, eller til de fleste retter helt opp til and med sider-saus.