Vin og mat

Man kan vel strengt tatt ikke drikke Champagne for ofte?

Man kan vel strengt tatt ikke drikke Champagne for ofte?
Publisert Sist oppdatert

Kan man vel? Jeg tenker at det absolutt ikke er tilfellet. Heller tvert om. At alt i livet blir litt bedre, om du unner deg skikkelig digge bobler når du uansett skal ta deg et glass. Så får man heller drikke litt sjeldnere, men bedre. Noe som heller ikke er feil, hverken for kroppen eller lommeboken.

Ukens viner er ganske så forskjellige i uttrykket selv om begge er Champagne. Fra det rent fruktdrevne, til det mer mineralske, autolysepregede. Og da slutter jeg aldri å forundre meg over alle de kjemiske prosessene som skjer når vinen får annengangsgjæringen sin på flasken, og så får ligge sammen med bunnfallet til smaken når enda nye høyder. Det er bare å sende en liten takk til de som klarte å gjøre denne oppdagelsen ved en tilfeldighet og så gjorde det om til en kunst.

Så, finn frem gode vinglas (ikke bruk reagensrør til skikkelige bobler!), senk skuldrene og kos deg med to helt nye Champagneanbefalinger fra meg.

Drikk nå eller lagre i opptil 7 år:

L. Bénard-Pitois Carte Blanche
Bestillingsutvalget, inne på tre pol
399,90,-

Selv om vinen har 20% Chardonnay, er den nesten lyserosa på fargen av de to røde Champagnedruene. Den dufter herlig fruktig av røde epler og moden sitrus. Vinen har lang ettersmak, god syre og samme fine og friske fruktbilde som på nesen. Denne kan du absolutt drikke for seg selv, men også prøve til mer komplekse retter som and eller svin med epler.

Drikk nå eller lagre i 10+ år:

Pertois-Lebrun L’extravertie Grand Cru
Bestillingsutvalget
599,90,-

Er du klar for de skikkelige, komplekse godsakene? Denne Blanc de Blancsen her er verdt å merke seg. Vinen er vakker strågul på fargen og dufter det jeg lovet deg- frukt, autolyse og mineraler. Den er herlig lett, samtidig som den er kompleks. Den har noen fine florale toner i tillegg til nevnte bakst, sammen med sitrus og mineraliteten. Den gir deg rett og slett alt du har lyst på, på en gang. Drikk til smørstekte surdeigsblingser med rørosrømme og løyrom. Da blir du lykkelig, om du ikke var det fra før av.

Bjeffet frem av Labrador