Vin og mat
(+) Krabbe- og rieslingfest til årets første varme dager?
April er lunefull. Du kan få både snø og sol som varmer på samme dag. Hagl, sludd, eller 20 grader innenfor samme uke. Men det gode med denne måneden, er jo at du kan nyte sommervarme på land, samtidig som sjøvannet fortsatt holder behagelige kalde temperaturer. Den perfekte komboen for deg OG for sjømaten. Den får kulden den trenger, og du varmen i solveggen.
Forrige helg kjøpte jeg en drøss med levende, fulle, freshe krabber fra den lokale fiskebåten. De ble kokt i godt saltet vann, ble perfekt møre og magiske på smak. Spis hus og store klør på en klassisk skive med majo og smør, og lag pepperkrabbe av småklørene som snacks. Drikk riesling til, i bøttevis. Noe man kan siden de beste komboene til krabben er de rieslingene med lav alkohol og pittelitt restsødme.
Dette er ikke dyre viner, heller tvert om. Men det er skikkelig godt. Første vin ut finnes det flust av. Men vin nummer to, fra kultprodusenten Julian Haart må du grabbe til deg fra de polene som fortsatt har den inne. Og marker deg neste mars-slipp slik at du allerede på dag én får lagt en kasse i handlekurven din på vinmonopolet.no. For denne vinen vil du drikke mye av, ofte.
Så, la årets april-sommer» starte med krabber, riesling og sol.
Drikk nå:
St Antony Rotschiefer 2023
Bestillingsutvalget, inne på 10+ pol
179,90,-
En ung og fin vin med gulgrønn farge. Den dufter klassisk riesling, som modne sitroner, appelsin og fersk aprikos. Den har noe restsødme og egner seg derfor aller best i følge med retter med litt heat. Perfekt til pepperkrabbe med andre ord!
Drikk nå:
Julian Haart HaartAttack Riesling 2024
Utsolgt i bestilling, men inne på 10+ pol
214,90,-
Ja, nå er det bare å forte seg å finne nærmeste pol med disse godsakene inne. Om ikke, må du vente til neste år. Dette er en enkel riesling i verdensklassen, om man kan si det? Den er ukomplisert, leken og lettdrikkelig. Men likevel ekstremt vellaget, kompleks og magisk. Og det ultimate følge til klassisk taskekrabbe med godt brød og masse majones.