Vin og mat
(+) Valentinsdagen kommer, hva skal du drikke?
Den største dagen for romantikk er rett rundt hjørnet, i alle fall om du skal finne noe snop fra bestillingsutvalget. Og det anbefaler jeg deg å gjøre. Her er det så mye godsaker, at det å finne perler til handlekurven på vinmonopolet.no strengt tatt må regnes som den ultimate formen for nettshopping.
For selv om vi har verdens beste tilgjengelige vinutvalg i form av polordningen, er det likevel umulig for selv de største polene å ha inne alt som er godt.
Og det som er godt når du skal feire kjærligheten, er åpenbart Champagne. Her er du garantert god stemning, nydelig smak, og så slipper du jo å bekymre deg for sjenerende rødvinstenner om du er i startgropen av datingkarrieren. Den mest sjenerende barlolobarten får man heller spare til ekteskapet.
Så. Hva skal du servere? Jeg tenker at mange, små retter gjerne er veien å gå. Da kan du dra ut lengden på bordsettet, og flere av dem kan være kalde. Da kan du bruke mindre tid på kjøkkenet, og mer tid med daten. Jeg tenker og at en av rettene bør være østers, og en annen tartar. Og om du da skifter over til noe digg antipasti, en enkel pasta, eller noe mer avansert, er det selvfølgelig også lov. Da rekker du kanskje å starte på flaske nummer to også? Her kommer uansett mine Champagneanbefalinger til årets valentinsdag.
Drikk nå eller lagre i 2-10 år:
Fleury Fleur de l`Europe Brut Nature
Bestillingsutvalget, inne på to pol
609,90,-
Det familiedrevede champagnehuset har mestret eksepsjonell vinmaking siden 1895. Og denne lille karen her, som er laget på 90% Pinot Noir og 10% Chardonnay er helt strålende. Lys, gul på fargen, mineraldrevet, nøttete og frisk, både på nesen og i munnen. Den har herlige, kremede bobler og er klar for å feire Valentinsdagen med deg og din kavaler. Og sa du at du var skeptisk til viner som er biodynamiske? Da kan du i så fall spise hatten din etter å ha drukket denne Champagnen.
Drikk nå eller lagr i 10 år:
Marie Courtin Efflorescence Extra Brut 2018
Bestillingsvare, inne på to pol
886,10,-
Denne ukens spalte kunne likegodt blitt kalt for unicorn-viner». For begge disse Champagnene er ikke noe man kommer over så ofte. Siste vin ut er dog enda et knepp opp fra Fleuryen. Her går vi for 100% Pinot Nori, men denne er egentlig enda mer elegant og syredreven enn forrige. Om du gikk for østersene, er det denne Champagnen som bør følge maten. Vinen er gyllen på fargen, dufter syrlige bær, sitrus og mineraler. Og det er nettopp mineraliteten og syren som er det fremtredende i munnen også. Og tenk, Courtin er også biodynamisk sertifisert. Nå må du vel være overbevist?