Vin og mat
(+) Klar for litt luksus-vin til valentin?
Selv om jeg skrev om valentinsdagen forrige uke slik at du skulle rekke å bestille noen godsaker, er det jo strengt tatt i dag, fredag som er selve dagen. Så om du hadde tenkt å feire den, eller bare vil spise og drikke noe digg denne helgen, kommer uansett ukens tips i form av litt luksus. For jeg gir meg ikke med champagnen, det er rett og slett for godt til å ikke skrive om denne uken også.
Første vin ut er relativt tilgjengelig i og med at den er inne på svært mange pol. Den er også moderat priset, men ganske så magisk på smak. Dette er en av de beste standard»-champagnene jeg har i min rullering for tiden, og er alltid et trygt valg. Drikk den som aperitiff, eller bare til noen deilige oster som roper etter champagne, slik som Langres. Da skal du få oppleve en av verdens beste vinmatcher.
Vin nummer to ut, er et godt knepp opp. Her kjører vi på med modningsaromaer, kompleksitet og autolyse. Denne kan fint serveres sammen med en hummerbisque eller en risotto med godt av sjømatkraft. En vin som beviser at champagne også fortjener å fungere som matvin. 2009 drikker godt, men om du får fatt i en 2008-årgang er den perfekt drikkemoden nå.
Drikk nå eller lagre i 2-5 år:
Laherte Ultradition Extra Brut
Bestillingsvare, inne på 10+ pol
549,90,-
Her kommer den perfekte aperitiff-vinen. Den er fin og lys gul på fargen og dufter friskt av sitroner, grønne epler og noe krydret. Den har god syre, tydelig mineralitet og en leskende frukt. En nydelig blanc de blancs med andre ord.
Drikk nå eller lagre 2-5 år:
Michel Mailliard Mont Vergon Brut 2009
Bestillingsvare, inne på 4 pol.
666,-
Vinen er nydelig, dyp gulgrønn på fargen og dufter krydder, gjærbakst og modne epler. Den har kremede bobler, god syre og fine mineraler. Med alt du ønsker av modningsaromaer kombinert med nevnte syre og mineraler er dette som nevnt en strålende matvin. Kos deg!